Elkészítés: A padlizsánt meghámozom, szeletekre, majd kis kockákra vágom. A citromszeletek héját levágom, belsejét apróra vágom, az olajbogyókat négybe vágom. Ha friss paradicsomot használok, meghámozom, felkockázom.
Serpenyőben az olívaolajon megpirítom a padlizsánt az olajbogyóval és a citrommal, a paradicsomot vagy a pürét akkor adom hozzá, amikor már majdnem kész. Ezután megszórom sóval és borssal, belemorzsolom a fetát, és addig kevergetem, míg a sajt elolvad. Ráöntöm a felvert tojásokat, és a kívánt sűrűség eléréséig sütöm. Pirított rozskenyérrel a legfinomabb.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre