Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Görög rántotta padlizsánnal

MME MME
1 5/5
30 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A padlizsánt meghámozom, szeletekre, majd kis kockákra vágom. A citromszeletek héját levágom, belsejét apróra vágom, az olajbogyókat négybe vágom. Ha friss paradicsomot használok, meghámozom, felkockázom.

Serpenyőben az olívaolajon megpirítom a padlizsánt az olajbogyóval és a citrommal, a paradicsomot vagy a pürét akkor adom hozzá, amikor már majdnem kész. Ezután megszórom sóval és borssal, belemorzsolom a fetát, és addig kevergetem, míg a sajt elolvad. Ráöntöm a felvert tojásokat, és a kívánt sűrűség eléréséig sütöm. Pirított rozskenyérrel a legfinomabb.

Ezek is érdekelhetnek

Friss