Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Görög rakott burgonya

default user icon
7 3.7/5

Hozzávalók

  • 1 kg burgonya
  • 40 dkg darált sertéshús
  • 2 ek étolaj
  • 5 dkg vaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 konzerv paradicsompüré
  • őrölt bors
  • ételízesítő
  • babérlevél
  • őrölt szerecsendió
  • 20 dkg sajt
  • A besamelhez:
  • 3 ek liszt
  • 3 dl tej
  • 3 dkg vaj
  • őrölt szerecsendió

Elkészítés

    1. Az olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadva az áttört fokhagymát megpirítjuk rajta a darált húst. A paradicsom pürével, a babérlevéllel, az ételízesítővel, a borssal és a sóval fűszerezzük, majd először a saját levében, aztán mindig egy kevés vizet aláöntve puhára pároljuk.
    2. Közben egy másik lábasban a meghámozott, karikára vágott burgonyát a vajjal, sóval, szerecsendióval fűszerezve egy kevés vízben nem túl puhára pároljuk.
    3. A burgonya felét egy mély, tűzálló tálba (mélyebb tepsibe) terítjük, rárakjuk a húst, majd beborítjuk a maradék burgonyával. 1,5 deci vízzel leöntjük, és lefedve, erős lángon fél órát sütjük. 
    4. A besamelhez a tejet a liszttel simára keverjük, beledobjuk a vajat, sóval, szerecsendióval ízesítve, kevergetve sűrűre főzzük. 
    5. Fél óra sütés után levesszük a fóliát a burgonyáról, ráöntjük a besamelt, és megszórjuk reszelt sajttal. Néhány percre visszatesszük a sütőbe, míg a teteje megpirul.

    MÉG TÖBB ISTENI KRUMPLIS RECEPT >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

pdenisz
Ma elkészítettem, egy pici észrevétel szerintem teljesen fölösleges a 1,5dl víz \"1,5 deci vízzel leöntjük...\"! Csak tocsog benne a végén az étel..... de egyébként finom, egyszerű és nem drága! - Gratulálok a recepthez!
aghedina
Nagyon-nagyon finom lett. Köszi a receptet.
Bonci48
Örülök, hogy ízlett a recept! Örölt babérlevelet HR zacskóba lehet kapni, igaz nem sok helyen. Viszont kávédarálón ledarálhattok pár levelet, és kis üvegben sokáig eláll!!
GOURANGA
Ma elkészítettem ezt a remek eledelt, az egész család nyalogatta a tíz újját utána jó darabig. Én a babérlevélport egy az egyben kihagytam és nem is helyettesítettem semmivel, így is szuper finom lett, köszönjük a receptet!!!%
puskaseni
Nagyon szépen köszömön a receptet! Egyszerűen ISTENI lett! A Párom kimondottan kérte, hogy máskor is készítsem el ez a fincsiséget! Pokapoka: remek ötlet a majoranna, én sem találtam babérlevél port! Mentett recept lett!!! :-) Még1szer köszi!!!!!
pokapoka
Ez az étel nagyon finom, már másodjára készítem el egy héten belül. Igaz, én nem találtam babérlevéport, így ezt majorannával helyettesítettem, de így is szuperfinom. Nem igazán fogyis, mert rengeteg sót felvesz a krumpli és a husi is, viszont rendkívül laktató, így viszonylag kis mennyiség elég belőle. Az arányokon nem változtattam, néha a besamel (a liszt minőségétől függően) kissé több tejet is felvesz. A paradicsompüré rendkívüli ízt ad a húsnak, ami nagyon jól harmonizál a mártás semlegesebb ízvilágával. A besamellel borított krumplit viszont legalább 10-15 percig kell még erős lángon sütni, nekem legalábbis akkor lett tökéletes. Szóval ez bekerült az otthoni receptgyűjteményembe. Köszönet érte.
meamea
Kedves Bogi! Nekem nagyon tetszett a recept hétvégén megcsinálom, legalább már nincs gondom arra mit készítsek! Köszönöm! :)

Hasonló Receptek

Magazin