Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Görög pulykaleves

Hozzávalók

  • 60 dkg pulykamell

  • 2 db sárgarépa

  • 1 db fehérrépa

  • 1 db zeller

  • 10 dkg karalábé

  • 0.5 db paprika

  • 1 db paradicsom

  • 1 db vöröshagyma

  • 1 szál lestyán

  • 1 db zellerlevél

  • 4 gerezd fokhagyma

  • 1 ek keményítő

  • 1,75 dl tejföl (vagy görög joghurt)

  • 3 ek ecet

  • 1 csokor petrezselyem



Elkészítés

    1.  A pulykamellet megmossuk, megtöröljük, feldaraboljuk. Egy edénybe tesszük, felöntjük kb. 2 l hideg vízzel, sózzuk, felfőzzük, a habot leszedjük.
    2. Hozzáadjuk a megtisztított sárgarépát, a petrezselymet, a zellert, a karalábét, egy egész hagymát, a felszeletelt paprikát, paradicsomot, aprított lestyán, zellerzöldet és a gerezd fokhagymát.
    3. Lassú tűzőn kb. 50 percig főzzük. A levest levesszük a tűzről, kb. 5 percig hagyjuk hűlni. Hozzáadjuk az ecetet, majd a tejfölt vagy görög joghurtot és a keményítőt homogénre keverjük, és állandóan keverve szépen lassan belecsorgatjuk a levesbe. 2 percig forraljuk a levest. A végén hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöldet.

    MÉG TÖBB ISTENI LEVES >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin