Görög parasztsaláta

default user icon
5 3.8/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4 hosszúkás paradicsom,
  • 2 fej lilahagyma,
  • 1 kígyóuborka,
  • 1-1 zöld és sárga húsú paprika,
  • 1/2 csokor oregáno,
  • 2 evőkanál citromlé,
  • 5 evőkanál olívaolaj,
  • 20 dkg feta(juh)sajt,
  • 7-8 dkg fekete olajbogyó,
  • só,
  • bors,
  • kevés cukor

Elkészítés

    Elkészítés: A megmosott paradicsomot felszeleteljük. Az uborkát héjastól hosszába négyfelé vágjuk, majd felkockázzuk. A megtisztított lilahagymát cikkekre vágjuk. A kicsumázott paprikákat csíkokra metéljük. Az oregáno leveleit lecsipkedjük. A marinádhoz a citromlevet sóval, borssal, cukorral, oregánóval ízesítjük, majd beledolgozzuk az olajat. A saláta összetevőit összekeverjük, meglocsoljuk a marináddal, megszórjuk olajbogyóval és a felkockázott fetával, oregánóval, hegyes erőspaprikával. Citromcikkekkel díszítjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Jancsek Viktória 3 évvel ezelőtt
ehhez milyen húst lehet fogyasztani?? Mivel Fehérje naphoz van sorolva, ilyenkor jól esik egy kis husika is.
Éva 6 évvel ezelőtt
Marinád= ecetes páclé
Zsigmond Zoltán 8 évvel ezelőtt
Sziasztok Lehet én vagyok kicsit elmaradva, de mi az a "marinád"? Ott elakadtam :)
Rottenstein Ágnes 9 évvel ezelőtt
hát tényleg nagyon reggel van... :(((..... nem ehhez szerettem volna hozzászólni.........
Rottenstein Ágnes 9 évvel ezelőtt
Lehet, még nagyon reggel van, de nem értem miért kell a sütőpapír alá margarint pöttyözni... :S

Hasonló Receptek

Magazin