Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Görög kalács II.

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A cukrot és a vaníliás cukrot keverjük össze, majd adjuk hozzá a tojásokat. Nem baj, ha egy kicsit csomós marad. Ezután adjuk hozzá a lisztet, a sütőport, a tejet, a rumot és a mazsolát. Fontos, hogy ne robotgéppel dolgozzunk!

A tésztát kikent, kilisztezett sütőformába öntjük, és NEM ELŐMELEGÍTETT sütőbe tesszük, majd 160 fokra állítjuk a sütőt, és 45 percig sütjük a kalácsot.

A tetejét megszórhatjuk porcukorral, vagy leönthetjük a tetejét csokikrémmel is!

Megjegyzés

Ez a recept egy görög étteremből származik. - Varjasne

Ezek is érdekelhetnek

Friss