Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Görög joghurtos pácolt csirkecomb

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Nagyobb tálban elkeverjük a görög joghurtot, vagy a natúr joghurtból, és a tejfölből álló pácot az olajjal, az áttört fokhagymával, morzsolt oregánóval, kevés sóval, frissen őrölt borssal.
  2. A húst megmossuk, majd leitatjuk, és jól beleforgatjuk az elkészített pácba. Minimum egy éjszakára, de akár kettőre is tegyük hűtőbe, fedelet téve a tálra. 

     

  3. Porcelán sütőtálban vagy tepsiben lefóliázva a bőrével felfelé 20 percig 190 fokon sütjük. A fóliát a végén levéve, a comb bőrét aranybarnára pirítjuk.

  4. Sokféle köret illik hozzá, de lehet egyszerűbben, csak salátával is tálalni.

Megjegyzés

Pikáns, lágy fűszeres étel, nem csak ünnepi asztalra. - hajduistvan

Ezek is érdekelhetnek

Friss