Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Görög joghurtos pácolt csirkecomb

Hozzávalók

  • 4 db csirkecomb
  • 40 dkg görög joghurt (esetleg 20 dkg natúr joghurt, és 20 dkg tejföl keveréke)
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fok hagyma (zúzott)
  • 1 kávéskanál oregánó (morzsolt)
  • 1/2 db citrom (leve, és reszelt héja)
  • kevés só
  • bors (frissen őrölt)

Elkészítés

    1. Nagyobb tálban elkeverjük a görög joghurtot, vagy a natúr joghurtból, és a tejfölből álló pácot az olajjal, az áttört fokhagymával, morzsolt oregánóval, kevés sóval, frissen őrölt borssal.
    2. A húst megmossuk, majd leitatjuk, és jól beleforgatjuk az elkészített pácba. Minimum egy éjszakára, de akár kettőre is tegyük hűtőbe, fedelet téve a tálra. 

       

    3. Porcelán sütőtálban vagy tepsiben lefóliázva a bőrével felfelé 20 percig 190 fokon sütjük. A fóliát a végén levéve, a comb bőrét aranybarnára pirítjuk.

    4. Sokféle köret illik hozzá, de lehet egyszerűbben, csak salátával is tálalni.

Megjegyzés

Pikáns, lágy fűszeres étel, nem csak ünnepi asztalra.

hajduistvan
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin