Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Görög húsos rakott tészta

MME MME
3/5
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tésztát félkeményre (olaszosra) főzzük, leszűrjük.

A darált húst egy lábasban kis olajon fehéredésig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Mellétesszük a fej hagymát egészben, kis vízzel felhigítjuk a paradicsompürét, hozzáadjuk a húshoz, beletesszük a fahéjat. Kb. 20-25 percig főzzük.

A vajból, lisztből, tejből besamel mártást készítünk úgy, hogy a vajon megpirítjuk a lisztet, és a tejet apránként hozzáöntjük. Besűrítjük, sózzuk.

Kivajazunk egy tűzálló tálat, a tésztát összekeverjük a paradicsomos hússal, a tálba tesszük. Ráöntjük a besamelmártást, és reszelt sajttal gazdagon megszórjuk. 200 fokon 25 percig sütjük (amíg a sajt szépen rápirul a tetejére).

Ezek is érdekelhetnek

Friss