Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Görög grill húsgombócok

default user icon
2.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 szál friss szurokfű
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 5 dkg fekete olajbogyó
  • 2 szelet fehér kenyér
  • 10 dkg juhsajt
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 60 dkg darált marhahús
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 1 tojás
  • késhegynyi cayenne-i bors

Elkészítés

    Elkészítés: A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és összevagdaljuk. A szurokfüvet és a petrezselymet leöblítjük, levélkéit letépkedjük a száráról és felaprítjuk. Az olajbogyókat kimagozzuk és felvagdaljuk. A kenyeret egyforma kis kockákra vágjuk, és leöntjük langyos vízzel.

    A juhsajtot szétmorzsoljuk, majd összekeverjük az olajbogyókkal és 1 evőkanál olívaolajjal.

    A darált marhahúst a paradicsompürével, a tojással, 2 evőkanál olívaolajjal, a kinyomkodott fehér kenyérrel, a hagymával, a fokhagymával, a fűszernövényekkel képlékeny húsmasszává gyúrjuk. Sóval, borssal és cayenne-i borssal csípősre ízesítjük.

    A húsmasszát kb. 8 adagra osztjuk, s ezeket az adagokat a munkaasztalon lelapítjuk. Az egyik felükre sajttölteléket rakunk, a másikkal befedjük, és összenyomjuk őket. A húspogácsákat bekenjük olívaolajjal.

    Az asztali grillt felhevítjük, enyhén beolajozzuk, s a húspogácsákat minden oldalukon kb. 5 percig sütjük.

    Tzatzikivel fogyasztjuk. A hús mellett padlizsán- és cukkiniszeleteket is süthetünk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin