Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Görög citromos csirkeraguleves

45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkét egy nagy lábasba rakjuk és felöntjük vízzel. Sózzuk, felfőzzük majd a habot leszedjük a tetejéről.
  2. Hozzááadjuk a sárgarépát, a finomra vágott vöröshagymát, a zellerszárat és ízlés szerint borsozzuk. Egy órán keresztül forraljuk, lassú tűzön.
  3. A levest leszűrjük, a húst kivesszük, kicsontozzuk és falatnyi darabokra vágjuk, majd visszarakjuk az alaplébe.
  4.  A tojásokat a citrom levével kikeverjük. Apránként belekeverünk kevés forró levest, majd a folyadékot folytonos kevergetés mellett a levesbe öntjük. Forralni nem szabad, csak összemelegítjük, különben összeugrik a tojás. Tálalás előtt felaprított petrezselyemzölddel vagy citromkarikával tálaljuk.

még több isteni leves >>> 

TÁRKONYOS RECEPTEK EGY HELYEN A RAGULEVESTŐL A TOKÁNYIG >>>

GÖRÖG ÉTELEK >>>  

Ezek is érdekelhetnek

Friss