Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Görög aprópecsenye

MME MME
5/5
90 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg csíkozott csirkecombfilé
  • 1 evőkanál ketchup
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál gyros fűszersó
  • Az öntethet:
  • 2 dl joghurt
  • 1 teáskanál Erős Pista
  • 1 teáskanál majonéz
  • A görög salátához:
  • 2 paradicsom
  • 1 uborka
  • 1 fej lilahagyma
  • maréknyi fekete olívabogyó
  • feta sajt
  • 1 paprika
  • oregánó
  • olívaolaj

Elkészítés

Elkészítés: A csirkehúst a fűszerekkel, a ketchuppal, a mustárral és az olajjal összedolgozzuk, ezután legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Közben elkészítjük az öntetet: a joghurthoz hozzáadjuk az Erős Pistát, a majonézt és jól összekeverjük.

A salátához a zöldségeket feldaraboljuk, oregánóval, olívaolajjal és az elmorzsolt fetával összeforgatjuk.

A húst serpenyőben pirosra sütjük. Tálaláskor az öntetet a húsra locsoljuk, sült burgonyát és a görög salátát kínáljuk hozzá.

Megjegyzés

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss