Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Göngyölt töltött sertésdagadó

default user icon

Hozzávalók

  • 5 dkg vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db alma
  • 20 dkg darált sertéshús
  • 12 dkg csirke vagy sertés máj
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 1 db tojás
  • 20 dkg szárított vörös áfonya
  • 1 tk őrölt gyömbér
  • ½ tk őrölt szegfűszeg
  • 1 ek petrezselyem
  • 1 ek kakukkfű
  • 1 ek metélő hagyma
  • bors
  • A sertés elkészítéséhez
  • 1 db sertésdagadó (bőrével és hasaaljával kb.4 kg)
  • Dijoni mustár
  • olíva olaj
  • bors
  •  

Elkészítés

    1. Egy serpenyőben a vajon 10 percig dinszteljük az apró kockára vágott hagymát és az összezúzott fokhagymát, amíg meg nem puhul. Belekeverjük a meghámozott és kockára vágott almát és további 10 percig dinszteljük. Ezt követően félretesszük hűlni.
    2. Egy keverőtálban összeöntjük és alaposan összekeverjük a darált sertéshúst, az apróra vágott májat, a zsemlemorzsát, a felvert tojást, a hagymás keveréket, a szárított áfonyát, a gyömbért, a szegfűszeget és a finomra vágott zöldfűszereket, a petrezselymet, kakukkfüvet és a metélőhagymát, majd sóval és borssal gazdagon ízesítjük.
    3. Kiterítjük a dagadót, megkenjük a dijoni mustárral, fűszerezzük, és hosszában végig a dagadó közepére helyezzük a tölteléket.
    4. A töltelék köré tekerjük a disznóhúst, ügyelve arra, hogy a hús sehol ne fedje át önmagát. Zsineggel összekötjük, beolajozzuk és fűszerezzük. A  bőrét megszurkáljuk, majd 160°C fokos sütőben körülbelül 3 órán keresztül sütjük.
    5. Ha úgy gondoljuk, szakácsfáklyával ropogósra piríthatjuk a bőrt a sütési idő leteltét követően.

    CSIRKEMÁJJAL ÉS TOJÁSSAL TÖLTÖTT DAGADÓ >>> 

Megjegyzés

Recept és fotó: Food Network. Az Ünnepi sütőbajnokság decemberben hétköznapokon 19:00-tól látható a csatornán.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin