Elkészítés: A hússzeleteket jó vékonyra kiklopfoljuk, mindkét oldalát besózzuk. A tejbe áztatjuk a zsemléket, majd jól kinyomkodjuk, és hozzáadjuk a tojásokat, a petrezselyemzöldet, ízlés szerint a párolt zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, és alaposan összekeverjük.
Ebből a töltelékből minden szelet húsra kis halmokat rakunk a hússzelet méretétől függően, felcsavarjuk, a két végét benyomkodjuk, mint a töltött káposztát. Kizsírozott tepsibe sorban egymás mellé rakjuk úgy, hogy a felcsavart széle alul legyen.
Alufólia alatt sütjük, míg a hús megpuhul, és utána a fóliát levéve világos pirosra sütjük. Reszelt sajttal beterítjük, és még 10 percre visszatesszük a sütőbe, hogy a sajt jól ráolvadjon.
Sült burgonyával körítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre