Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Göngyölt töltött hús

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A hússzeleteket jó vékonyra kiklopfoljuk, mindkét oldalát besózzuk. A tejbe áztatjuk a zsemléket, majd jól kinyomkodjuk, és hozzáadjuk a tojásokat, a petrezselyemzöldet, ízlés szerint a párolt zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, és alaposan összekeverjük.

Ebből a töltelékből minden szelet húsra kis halmokat rakunk a hússzelet méretétől függően, felcsavarjuk, a két végét benyomkodjuk, mint a töltött káposztát. Kizsírozott tepsibe sorban egymás mellé rakjuk úgy, hogy a felcsavart széle alul legyen.

Alufólia alatt sütjük, míg a hús megpuhul, és utána a fóliát levéve világos pirosra sütjük. Reszelt sajttal beterítjük, és még 10 percre visszatesszük a sütőbe, hogy a sajt jól ráolvadjon.

Sült burgonyával körítjük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss