Göngyölt töltött hús

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 8-10 szelet sertés hosszú- vagy rövidkaraj csont nélkül
  • 2 darab zsemle
  • 2 egész tojás
  • bors
  • vágott petrezselyemzöld
  • vegyes zöldségek
  • 4-5 db gomba
  • tej
  • trappista sajt

Elkészítés

    Elkészítés: A hússzeleteket jó vékonyra kiklopfoljuk, mindkét oldalát besózzuk. A tejbe áztatjuk a zsemléket, majd jól kinyomkodjuk, és hozzáadjuk a tojásokat, a petrezselyemzöldet, ízlés szerint a párolt zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, és alaposan összekeverjük.

    Ebből a töltelékből minden szelet húsra kis halmokat rakunk a hússzelet méretétől függően, felcsavarjuk, a két végét benyomkodjuk, mint a töltött káposztát. Kizsírozott tepsibe sorban egymás mellé rakjuk úgy, hogy a felcsavart széle alul legyen.

    Alufólia alatt sütjük, míg a hús megpuhul, és utána a fóliát levéve világos pirosra sütjük. Reszelt sajttal beterítjük, és még 10 percre visszatesszük a sütőbe, hogy a sajt jól ráolvadjon.

    Sült burgonyával körítjük.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek