Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Göngyölt sertésszűz hercegnő burgonyával

60 perc
egyszerű
költséges
4 adag

Elkészítés

  1. A húst kettévágjuk, kiklopfoljuk. A kolbásznak a bőrét lehúzzuk, a húst összeaprítjuk és megkenjük vele mindkét szűzpecsenyét. Felgöngyöljük, és fűszersóval megszórjuk.
  2. A göngyölt húsokat tepsibe helyezzük és leöntjük olajjal, aláöntjük a fehérbort, majd alufóliával befedjük. 180 fokon sütjük 20 percig, majd 160 fokon még 20 percig. A fóliát levesszük, majd kicsit rágrillezünk, miközben locsolgatjuk a szaftjával. A húst kivesszük, a szaftot átszűrjük, majd liszttel besűrítjük.
  3. A lilakáposztát legyaluljuk, besózzuk, majd 3 evőkanál olajon cukrot karamellizálunk, és rátesszük a káposztát, jól elkeverjük, és lassú tűzön megpároljuk. Köménymaggal, borssal, őrölt szegfűszeggel ízesítjük, majd ha kész, akkor kevés ecettel savanyítjuk. A húst felszeleteljük, és a szafttal megöntözzük. A hercegnő burgonyával,  és párolt káposztával tálaljuk.

ÍGY LESZ TÖKÉLETESEN OMLÓS A SERTÉSSZŰZ! >>>

BACONBE GÖNGYÖLT SERTÉSSZŰZ RAKOTT BURGONYÁVAL >>> 

KOLBÁSSZAL TÖLTÖTT FŰSZERES KARAJ >>> 

Megjegyzés

A kedvenc ételem, de nem olyan gyors étel, mert sokfélét kell elkészíteni. Ezért én készen vásárolt hercegnő burgonyával lecsökkentettem a főzési időmet, hogy gyorsan jót, tálaljak az ünnepi asztalra! - zsuzsamama56

Ezek is érdekelhetnek

Friss