Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Göngyölt sertésszűz hercegnő burgonyával

Hozzávalók

  • 2 db sertés szűzpecsenye (30 dkg-os)
  • 50 dkg sütnivaló kolbász
  • sertés fűszersó
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 dl fehérbor
  • 1 fej lilakáposzta
  • 3 ek olaj
  • cukor
  • köménymag
  • bors
  • szegfűszeg
  • ecet
  • 1-2 csomag félkész hercegnő burgonya 40 dkg

Elkészítés

    1. A húst kettévágjuk, kiklopfoljuk. A kolbásznak a bőrét lehúzzuk, a húst összeaprítjuk és megkenjük vele mindkét szűzpecsenyét. Felgöngyöljük, és fűszersóval megszórjuk.
    2. A göngyölt húsokat tepsibe helyezzük és leöntjük olajjal, aláöntjük a fehérbort, majd alufóliával befedjük. 180 fokon sütjük 20 percig, majd 160 fokon még 20 percig. A fóliát levesszük, majd kicsit rágrillezünk, miközben locsolgatjuk a szaftjával. A húst kivesszük, a szaftot átszűrjük, majd liszttel besűrítjük.
    3. A lilakáposztát legyaluljuk, besózzuk, majd 3 evőkanál olajon cukrot karamellizálunk, és rátesszük a káposztát, jól elkeverjük, és lassú tűzön megpároljuk. Köménymaggal, borssal, őrölt szegfűszeggel ízesítjük, majd ha kész, akkor kevés ecettel savanyítjuk. A húst felszeleteljük, és a szafttal megöntözzük. A hercegnő burgonyával,  és párolt káposztával tálaljuk.

    ÍGY LESZ TÖKÉLETESEN OMLÓS A SERTÉSSZŰZ! >>>

    BACONBE GÖNGYÖLT SERTÉSSZŰZ RAKOTT BURGONYÁVAL >>> 

    KOLBÁSSZAL TÖLTÖTT FŰSZERES KARAJ >>> 

Megjegyzés

A kedvenc ételem, de nem olyan gyors étel, mert sokfélét kell elkészíteni. Ezért én készen vásárolt hercegnő burgonyával lecsökkentettem a főzési időmet, hogy gyorsan jót, tálaljak az ünnepi asztalra!

zsuzsamama56
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin