Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Göngyölt pulyka füstölt sajtos rakott karalábéval

Hozzávalók

  • 60 dkg pulyakcombfilé
  • 5 dkg vaj
  • 1 marék petrezselyem
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 15 dkg csirkemáj
  • 1 db lilahagyma
  • 1 ág rozmaring
  • 1 db babérlevél
  • 5 dl csirkeleves
  • 1 ek étkezési keményítő
  • 1/2 kg karalábé
  • 5 db alma
  • 1 kis pohár tejföl
  • 15 dkg füstölt sajt
  • 15 dkg sajtkrém
  • 2 tk őrölt kömény
  • 1 db tojássárgája
  • 1 dl sör
  • olaj
  • bors

Elkészítés

    1. A megmosott és szárazra törölt combfiléből 8 darabot levágunk és kiklopfolunk. A maradék húst késes robotgépbe tesszük 3 dkg vajjal és a petrezselyemmel, majd pépesre aprítjuk. Megkenjük vele a hússzeleteket, felgöngyöljük és fogpiszkálóval rögzítjük.
    2. A szalonnát felkockázzuk. Egy magas falú serpenyőben (amit a sütőbe is be lehet tenni) 2 ek olajon kicsit megpirítjuk, majd szűrőkanállal kiszedjük. A helyére a hústekercseket tesszük, és minden oldalát körbepirítjuk. Kivesszük belőlük a fogpiszkálót, és melegen tartjuk.
    3. Ismét a serpenyőbe tesszük a szalonnát, rádobjuk a nagyobb kockára vágott hagymát, és ráöntünk 3 ek olajat. Kicsit kevergetjük, majd hozzátesszük a rozmaringágat és a babérlevelet. Ráöntjük a sört, és pár percig forraljuk. Ekkor visszatesszük a hústekercseket és felöntjük annyi levessel, hogy félig ellepje. Megborsozzuk, és a sütőbe toljuk kb. 3/4 órára, amíg megpuhulnak. Közben, ha elfő a lé, a húslevessel pótoljuk.
    4. Negyed órával a sütés vége előtt hozzáadjuk a falatnyi darabokra vágott májat. Amikor puha a hús és a szaft félig lepi el, kivesszük a sütőből, és takaréklángra tesszük. 1 dl vízben feloldunk 1 ek étkezési keményítőt, és besűrítjük vele a mártást.
    5. A körethez fél cm vastagra vágjuk a karalábét, és sós vízben majdnem puhára főzzük. Az almát meghámozzuk, szintén fél cm vastagra karikázzuk, a magját kiszedjük. Mindig egy kevés olajat aláöntve egy serpenyőben megsütjük az almaszeleteket. Egy 20x30 cm-es jénait kivajazunk, belesorakoztatjuk a karalábé- és almaszeleteket. A tejfölt kikeverjük a sajtkrémmel, a reszelt füstölt sajttal, a köménnyel, a tojássárgával, és megsózzuk, megborsozzuk. Rákenjük a zöldségek tetejére, és 180 fokra előmelegített sütőben fél órát sütjük, míg megpirul a teteje.
    6. Tálaláskor először a rakott karalábéból vágunk egy kis adagot, köré sorakoztatunk a hústekercsekből, és mellé kanalazunk a szószból.

Megjegyzés

Cukorbeteg nagymamámnak készítettem (szegény azóta már nincs velünk), de ebből szinte büntetlenül ehetett.

bluesun
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin