Elkészítés: Az 1 kg-os marhafelsálból 4 félujjnyi vastag, hosszú, vékony szeletet vágunk, és egymás mellé fektetjük.
Egy kevés mustárral megkenjük a felső felületüket, majd császárszalonnát gyufaszálnyi darabokra vágjuk. A vöröshagymát csíkokra szeleteljük, és rárakjuk a hússzeletekre. Felgöngyöljük, fogpiszkálóval vagy hústűvel összetűzzük.
Belerakjuk a tepsibe, amelybe 1 dl
olívaolajat, 1 dl vizet, 1 dl fehérbort öntünk. Mellé fektetünk 1 szeletelt zöldpaprikát, 1 szeletelt paradicsomot. Lefedjük alufóliával, és megpároljuk.
Ha megpuhult a hús, kiszedjük egy tálra. A megmaradt húsléhez teszünk 1 mokkáskanálnyi lisztet, és kevés vörösborral felengedjük. Felforraljuk, és a göngyölt húsra öntjük.
Párolt rizzsel tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre