Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Göngyölt marhapecsenye

MME MME
120 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: Az 1 kg-os marhafelsálból 4 félujjnyi vastag, hosszú, vékony szeletet vágunk, és egymás mellé fektetjük.
Egy kevés mustárral megkenjük a felső felületüket, majd császárszalonnát gyufaszálnyi darabokra vágjuk. A vöröshagymát csíkokra szeleteljük, és rárakjuk a hússzeletekre. Felgöngyöljük, fogpiszkálóval vagy hústűvel összetűzzük.

Belerakjuk a tepsibe, amelybe 1 dl
olívaolajat, 1 dl vizet, 1 dl fehérbort öntünk. Mellé fektetünk 1 szeletelt zöldpaprikát, 1 szeletelt paradicsomot. Lefedjük alufóliával, és megpároljuk.

Ha megpuhult a hús, kiszedjük egy tálra. A megmaradt húsléhez teszünk 1 mokkáskanálnyi lisztet, és kevés vörösborral felengedjük. Felforraljuk, és a göngyölt húsra öntjük.

Párolt rizzsel tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss