Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Göngyölt karaj

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1, A húst megfelezzük, és mindkét darabot kiterítjük (a hús egyharmad magasságánál bevágjuk, és csigavonalban befelé haladva felvágjuk... majd kiterítjük).

2, A kiterített hússzeleteket kissé kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát.

3, A krémsajtot összekeverjük az apróra vágott petrezselyemmel és a kis kockákra vágott pritaminpaprikával (ízlés szerinti mennyiség).

4, A kiterített hússzeletekre rákenjük a paprikás krémsajtot, teszünk rá fokhagymaszeleteket, majd befedjük egy sor sonkaszelettel és egy sor sajtszelettel.

5, A húst feltekerjük és konyhai cérnával megkötözzük.

6, A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Kiolajazunk egy tepsit, beletesszük a húst, mellészórjuk a nagyobb szeletekre vágott vöröshagymát és a köretként szolgáló zöldségeket is. Kevés vizet öntünk alá, majd lefóliázva sütőbe tesszük.

7, Amikor a hús már megpuhult, levesszük a fóliát, és anélkül sütjük tovább (pecsenyelével gyakran meglocsolgatva), amíg a hús szépen megpirul.

Megjegyzés

Eredetileg 50 perc alatt kellett volna megsülnie a recept szerint, de én 2,5 órát sütöttem, mire megfelelően bele tudtam szúrni a villát! Bár több helyen is olvastam, hogy az alacsonyabb hőfokon több órán keresztül sütött húsok finomabbak és szaftosabbak...
- nbtimi

Ezek is érdekelhetnek

Friss