Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Göngyölt karaj paradicsomos-boros szószban

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 8 szelet csontnélküli sertés karaj
  • 15 dkg füstölt sonka szeletelve
  • 3 tojás
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 dl bor
  • bors
  • A sütéshez:
  • étolaj

Elkészítés

Elkészítés: A karajt vékonyra kiveregetjük, fűszerezzük, majd beborítjuk a sonkával, amit lefedünk a keményre főzött, felkarikázott tojással. Ezután felgöngyöljük, hústűvel összefogjuk, és olajban kisütjük.

A visszamaradt olajban elkeverjük a paradicsompürét, a lisztet, s felöntjük egy kevés vízzel, valamint a borral. Ebbe a szószba visszatesszük a húsokat, és fedő alatt puhára pároljuk.

Köretnek burgonyapüré illik hozzá.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss