Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Göngyölt karaj gombával, karalábéval és sajttal töltve

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 6 vastag szelet karaj
  • 6 nagyobb fej gomba
  • 1 db karalábé
  • 1 db kisebb hagyma
  • őrölt bors
  • kevés kakukkfű
  • 2 db tojás
  • olaj
  • 12 szelet bacon
  • kevés füstölt sajt
  • durvára darált színes bors
  • A rizibizihez:
  • zöldborsó
  • mexikói zöldségkeverék
  • hosszú szemű A rizs
  • olaj
  • A paradicsomsalátához:
  • paradicsom
  • újhagyma
  • zellerlevél
  • petrezselyem zöld
  • balzsamecet
  • olívaolaj
  • cukor
  • ecet

Elkészítés

Elkészítés: A vastag karajszeleteket keresztben félbevágom, de nem teljesen, csak annyira, hogy kinyitható legyen, megsózom és félreteszem.

Elkészítem egy serpenyőben a tölteléket: a hagymát, a gombát és a karalábét egészen kicsi kockákra vágom (3-4 mm), és kevés olajon, megsózva, borsozva, kevés kakukkfűvel addig párolom, amíg a levét teljesen elveszti. Ekkor ráütök 2 tojást, ezekkel jól elkeverem, és megsütöm, mint egy rántottát.

Ezt a tölteléket rákanalazom a kinyitott hússzeletekre, mindegyik tetejére 1-1 sajtkockát teszek, és egy fogvájóval összefogom.

Egy mini kuglófsütő mind a 6 rekeszét baconnel kibélelem kereszt alakban, ebbe helyezem a töltött húst, ráhajtom a szalonnát, és meghintem durvára darált borssal.

210 C fokra előmelegített sütőben alufólia alatt sütöm 50 percet, majd leveszem a fóliát, és szép pirosra sütöm. Ez kb. 20 perc még, de a hőmérsékletet itt már csökkentem 180 C fokra.

A rizibizihez a zöldségeket kevés olajon megpirítom, majd a megmosott rizst is hozzákeverem, sózom, és a rizs mennyiségének duplája forró vízzel felöntöm, megkeverem, pár percig nagy lángon hagyom, majd minimálisra veszem a lángot (le is lehet zárni), és fedő alatt hagyom, hogy a rizsszemek minden nedvességet magukba szívjanak.

A salátához a paradicsomot éles késsel karikákra vágom, egy tálba teszem, megsózom, hozzákarikázom az újhagymát vagy póréhagymát, a zellerzöldet és a petrezselymet, pár percig állni hagyom. Salátaöntetet készítek ízlés szerint víz, cukor, ecet, balzsamecet, olívaolaj keverékéből. Ezzel leöntöm, és már tálalom is.

Ezek is érdekelhetnek

Friss