Elkészítés: A vastag karajszeleteket keresztben félbevágom, de nem teljesen, csak annyira, hogy kinyitható legyen, megsózom és félreteszem.
Elkészítem egy serpenyőben a tölteléket: a hagymát, a gombát és a karalábét egészen kicsi kockákra vágom (3-4 mm), és kevés olajon, megsózva, borsozva, kevés kakukkfűvel addig párolom, amíg a levét teljesen elveszti. Ekkor ráütök 2 tojást, ezekkel jól elkeverem, és megsütöm, mint egy rántottát.
Ezt a tölteléket rákanalazom a kinyitott hússzeletekre, mindegyik tetejére 1-1 sajtkockát teszek, és egy fogvájóval összefogom.
Egy mini kuglófsütő mind a 6 rekeszét baconnel kibélelem kereszt alakban, ebbe helyezem a töltött húst, ráhajtom a szalonnát, és meghintem durvára darált borssal.
210 C fokra előmelegített sütőben alufólia alatt sütöm 50 percet, majd leveszem a fóliát, és szép pirosra sütöm. Ez kb. 20 perc még, de a hőmérsékletet itt már csökkentem 180 C fokra.
A rizibizihez a zöldségeket kevés olajon megpirítom, majd a megmosott rizst is hozzákeverem, sózom, és a rizs mennyiségének duplája forró vízzel felöntöm, megkeverem, pár percig nagy lángon hagyom, majd minimálisra veszem a lángot (le is lehet zárni), és fedő alatt hagyom, hogy a rizsszemek minden nedvességet magukba szívjanak.
A salátához a paradicsomot éles késsel karikákra vágom, egy tálba teszem, megsózom, hozzákarikázom az újhagymát vagy póréhagymát, a zellerzöldet és a petrezselymet, pár percig állni hagyom. Salátaöntetet készítek ízlés szerint víz, cukor, ecet, balzsamecet, olívaolaj keverékéből. Ezzel leöntöm, és már tálalom is.