Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Göngyölt karaj barackkal és aszalt ribizlivel, kókuszbundában

45 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 5 nagy szelet rövidkaraj
  • 1 doboz őszibarackbefőtt
  • 1 marék aszalt ribizli
  • kevés sajt
  • őrölt fahéj
  • őrölt gyömbér
  • A bundához:
  • liszt
  • tojás
  • durvára darált színes bors
  • kókuszreszelék
  • olaj

Elkészítés

Elkészítés: Lehetőleg nagyobb méretű rövidkarajt válasszunk, ebből szeleteljünk 1,5 cm-es szeleteket, és klopfoljuk jól ki. Ezután sózzuk, majd minden szelet közepére tegyünk vágott barackbefőttet, sajtcsíkokat, aszalt ribizlit, hintsük meg őrölt fahéjjal és őrölt gyömbérrel. Tekerjük össze, és hústűvel fogjuk össze.

A roládokat először lisztbe, majd tojásba (amibe beleszórtuk a durvára darált borsot), ezután kókuszreszelékbe forgatjuk, és közepes lángon, olajban megsütjük.

Ha kisült, tálra szedjük, egy kicsit hagyjuk állni, és utána felszeleteljük.

Megjegyzés

Ha több időm lett volna, valami különlegesebb köretet adtam volna hozzá, de így csak zöldséges rizst csináltam, talán hercegnő burgonya jobb lenne.

Bármilyen vékonyra klopfolt hússal el lehet készíteni, annál könnyebb vele dolgozni, minél nagyobb egy szelet hús.
- ekesandi

Ezek is érdekelhetnek

Friss