Göngyölt hús szalonnaköntösben

default user icon
Göngyölt hús szalonnaköntösben

Hozzávalók

  • 20 dkg sárgarépa
  • 1 póréhagyma
  • 8 vékony szelet sertéscomb
  • 8 szelet baconszalonna
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 3 evőkanál vörösborecet
  • néhány szem borókabogyó
  • 2 babérlevél
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 teáskanál étkezési keményítô
  • őrölt bors
  • petrezselyemzöld
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

    A lekapargatott, megmosott sárgarépát lereszeljük. A megtisztított póréhagymát vékonyan felkarikázzuk. A megmosott, megtörölt hússzeleteket sóval, borssal bedörzsöljük, sárgarépával és póréhagymával megrakjuk, majd feltekerjük.

    Mindegyiket körbetekerjük 1-1 szelet baconnal, és hústűvel vagy fogpiszkálóval megtűzzük. Serpenyőben egy kevés olajat felhevítünk, és a tekercseket 10 perc alatt körös-körül megpirítjuk.

    A vörösborral, 1 dl vízzel és a borecettel felöntjük, hozzáadjuk a babérlevelet és a borókabogyót. Fedő alatt, közepes hőfokon, kb. 20 percig pároljuk. A tejföllel csomómentesen elkevert keményítővel behabarjuk, felforraljuk, és sóval, borssal ízesítjük.

    A tekercseket tálra fektetjük, egy kevés mártással leöntjük, és petrezselyemzölddel díszítjük. A maradék mártást külön kínáljuk hozzá.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin