A lekapargatott, megmosott sárgarépát lereszeljük. A megtisztított póréhagymát vékonyan felkarikázzuk. A megmosott, megtörölt hússzeleteket sóval, borssal bedörzsöljük, sárgarépával és póréhagymával megrakjuk, majd feltekerjük.
Mindegyiket körbetekerjük 1-1 szelet bacönnel, és hústűvel vagy fogpiszkálóval megtűzzük. Serpenyőben egy kevés olajat felhevítünk, és a tekercseket 10 perc alatt körös-körül megpirítjuk.
A vörösborral, 1 dl vízzel és a borecettel felöntjük, hozzáadjuk a babérlevelet és a borókabogyót. Fedő alatt, közepes hőfokon, kb. 20 percig pároljuk. A tejföllel csomómentesen elkevert keményítővel behabarjuk, felforraljuk, és sóval, borssal ízesítjük.
A tekercseket tálra fektetjük, egy kevés mártással leöntjük, és petrezselyemzölddel díszítjük. A maradék mártást külön kínáljuk hozzá.