Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Göngyölt hús sajtos bundában

90 perc
bonyolult
költséges
4 adag

Elkészítés

  1. karajszeleteket kiklopfoljuk, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. Minden szeletre rakunk egy szelet sonkát, egy negyed főtt tojást, burgonyakarikát, petrezselyemzöldet, és ecetes uborkát, majd összecsavarjuk. Konyhai kötözőzsineggel vagy hústűvel össze fűzzük.
  2. A tojást kevés sóval felverjük, a zsemlemorzsába sajtot reszelünk. A húsgöngyölegeket megforgatjuk a lisztben, tojásban, és a sajtos zsemlemorzsában, majd bő, forró olajban kisütjük, lecsepegtetjük.
  3. A körethez kisütjük /a hús zsíradékában/ a mirelit burgonya krokettet. Elkészítjük a saláta lét, tálalás előtt rakjuk bele a metéltre vágott salátát, így ropogós marad.

GÖNGYÖLT, TÖLTÖTT SERTÉSSZELET - 9 TUTI RECEPT! >>>

TÖLTVE, TEKERVE, RÁNTVA: A 9 LEGJOBB GÖNGYÖLT CSIRKEMELL RECEPT >>>

GÖNGYÖLT SERTÉSSZŰZ HERCEGNŐ BURGONYÁVAL >>>

Megjegyzés

A húst önmagában is fogyaszthatjuk, de körettel, salátával kiadósabb fogást kapunk. A balzsamecetes saláta különleges, és leve is nagyon ízletes. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek