Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Göngyölt hús sajtos bundában

90 perc
bonyolult
költséges
4 adag

Elkészítés

  1. A  karajszeleteket kiklopfoljuk, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. Minden szeletre rakunk egy szelet sonkát, egy negyed főtt tojást, burgonyakarikát, petrezselyemzöldet, és ecetes uborkát, majd összecsavarjuk. Konyhai kötözőzsineggel vagy hústűvel össze fűzzük.
  2. A tojást kevés sóval felverjük, a zsemlemorzsába sajtot reszelünk. A húsgöngyölegeket megforgatjuk a lisztben, tojásban, és a sajtos zsemlemorzsában, majd bő, forró olajban kisütjük, lecsepegtetjük.
  3. A körethez kisütjük /a hús zsíradékában/ a mirelit burgonya krokettet. Elkészítjük a saláta lét, tálalás előtt rakjuk bele a metéltre vágott salátát, így ropogós marad.

GÖNGYÖLT, TÖLTÖTT SERTÉSSZELET - 9 TUTI RECEPT! >>>

TÖLTVE, TEKERVE, RÁNTVA: A 9 LEGJOBB GÖNGYÖLT CSIRKEMELL RECEPT >>>

GÖNGYÖLT SERTÉSSZŰZ HERCEGNŐ BURGONYÁVAL >>>

Megjegyzés

A húst önmagában is fogyaszthatjuk, de körettel, salátával kiadósabb fogást kapunk. A balzsamecetes saláta különleges, és leve is nagyon ízletes. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss