Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Göngyölt hús rizzsel

120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A karajt megmosom, és kb. fél cm vastag szeletekre vágom. A felszeletelt karajt kiklopfolom, az egyik felét megsózom. A szalonnát vékony szeletekre felszelem, a hagymát apró kockákra vágom.

Minden szelet húsra 1 szelet szalonnát és egy kevés hagymát teszek, feltekerem, és átszúrom egy fogpiszkálóval. Tepsibe olajat öntök, majd kb. 200 fokon 1 óráig sütöm. Ezután megkenem a húsok tetejét a felvert, megsózott tojással, amihez adok egy kevés étolajat. Visszateszem a sütőbe, 150 fokon negyed óráig pirítom.

A rizst megmosom. Egy edénybe kevés olajat öntök, pár perc alatt megpirítom rajta a rizst. Hozzáadom a vizet, megszórom ételízesítővel, és addig főzöm, amíg el nem tűnik róla a víz.

Tálaláskor olajos paprikát, savanyú uborkát vagy akármilyen zöldséget tehetünk mellé.

Ezek is érdekelhetnek

Friss