Elkészítés: A karajt megmosom, és kb. fél cm vastag szeletekre vágom. A felszeletelt karajt kiklopfolom, az egyik felét megsózom. A szalonnát vékony szeletekre felszelem, a hagymát apró kockákra vágom.
Minden szelet húsra 1 szelet szalonnát és egy kevés hagymát teszek, feltekerem, és átszúrom egy fogpiszkálóval. Tepsibe olajat öntök, majd kb. 200 fokon 1 óráig sütöm. Ezután megkenem a húsok tetejét a felvert, megsózott tojással, amihez adok egy kevés étolajat. Visszateszem a sütőbe, 150 fokon negyed óráig pirítom.
A rizst megmosom. Egy edénybe kevés olajat öntök, pár perc alatt megpirítom rajta a rizst. Hozzáadom a vizet, megszórom ételízesítővel, és addig főzöm, amíg el nem tűnik róla a víz.
Tálaláskor olajos paprikát, savanyú uborkát vagy akármilyen zöldséget tehetünk mellé.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre