Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Göngyölt hús 5-féle extra töltelékkel

default user icon
MME
A hústekercs titka a töltelékben rejlik. Tűzd meg hústűvel vagy fogvájóval, aztán alaposan süsd át!

1. Mangós-currys

Kb. 4 roládhoz felkockázunk 10 dkg bacont, és olajjal kikent serpenyőben ropogósra sütjük. Felkarikázunk 1/2 csokor újhagymát. A hússzeleteket megkenjük 15 dkg (ázsiai boltban kapható) mangóchutney-val, megrakjuk a szalonnával meg a hagymával, és megszórjuk 1 ek curryvel. Feltekerjük, és először hirtelen megsütjük, majd fedő alatt megpároljuk.

2. Gombás-szalonnás

Forró vízbe áztatunk 2 dkg szárított vargányát, majd lecsöpögtetjük és felaprítjuk. 1/2 csokor majoránnát szintén felaprítunk. Apróra vágunk 10 dkg csiperkét és 1 vöröshagymát. A kiklopfolt hússzeleteket megsózzuk, megborsozzuk, megkenjük mustárral, és ráhalmozzuk az előkészített hozzávalókat. Feltekerjük, 1-1 szelet baconbe burkoljuk és megpároljuk.

3. Darált húsos-paprikás

Kiklopfolunk 4 szelet húst, majd meghintjük sóval, borssal és pirospaprikával. Felkockázunk 1 piros színű kaliforniai paprikát, felaprítunk 1/2 csokor petrezselyemzöldet, és összekeverjük 40 dkg darált sertéshússal. Sóval és Cayenne-borssal fűszerezzük. A masszát a húsokra kenjük, feltekerjük és a szokott módon elkészítjük.

4. Sonkás-pestós

Félbevágunk 2 kisebb sárgarépát. 10 dkg krémsajtot 2 ek bazsalikomos pestóval, sóval és borssal ízesítünk. A 4 előkészített hússzeletet megrakjuk 1-1 szelet pármai sonkával, ezután megkenjük a krémsajttal, és rátesszük a répát. Szorosan feltekerjük és megpároljuk.

5. Uborkás-mustáros

Összekeverünk 15 dkg finomra aprított csemegeuborkát 10 dkg apróra vágott mogyoróhagymával (vörös- vagy újhagyma is jó) meg 3-4 ek közepesen erős mustárral. A hússzeleteket megkenjük a pikáns töltelékkel, és szorosan feltekerjük. Baconbe burkolva rövid ideig sütjük, ezután kevés levest öntünk alá, és megpároljuk.

Ezek is érdekelhetnek