Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Göngyölt felsál zellermártással

MME MME
90 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A húst4 szeletre vágjuk. A hússzeleteket tenyérnyi nagyságúra klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, megkenjük mustárral, összehajtogatjuk, és 2-3 napig hűtőszekrényben érleljük.

Ezután széthajtjuk a hússzeleteket, mindegyikbe ujjnyi szalonnacsíkokat, mellé hüvelykujjnyi uborkadarabokat fektetünk, egyenként összegöngyöljük, és fogpiszkálóval összetűzzük.

A kuktafazékban megforrósított zsíron megpirítjuk a gyöngyölt húsokat, aláöntünk egy kevés vizet, megszórjuk tárkonnyal, a kuktát lezárjuk, és a jelzéstől számítva 45 percig pároljuk.

Ezután a húst tálra tesszük, eltávolítjuk a
fogpiszkálókat.

A zellermártáshoz a párolólevet a liszttel besűrítjük, hozzákeverjük az apróra vágott zellerzöldez, meghintjük kevés
sülthús-fűszerkeverékkel.

Köretként párolt rizst, burgonyapürét vagy sült burgonyát adunk hozzá.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss