Elkészítés: A húst4 szeletre vágjuk. A hússzeleteket tenyérnyi nagyságúra klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, megkenjük mustárral, összehajtogatjuk, és 2-3 napig hűtőszekrényben érleljük.
Ezután széthajtjuk a hússzeleteket, mindegyikbe ujjnyi szalonnacsíkokat, mellé hüvelykujjnyi uborkadarabokat fektetünk, egyenként összegöngyöljük, és fogpiszkálóval összetűzzük.
A kuktafazékban megforrósított zsíron megpirítjuk a gyöngyölt húsokat, aláöntünk egy kevés vizet, megszórjuk tárkonnyal, a kuktát lezárjuk, és a jelzéstől számítva 45 percig pároljuk.
Ezután a húst tálra tesszük, eltávolítjuk a
fogpiszkálókat.
A zellermártáshoz a párolólevet a liszttel besűrítjük, hozzákeverjük az apróra vágott zellerzöldez, meghintjük kevés
sülthús-fűszerkeverékkel.
Köretként párolt rizst, burgonyapürét vagy sült burgonyát adunk hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre