Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Göngyölt csirkemell édesburgonya-rösztivel és hagymás rizzsel

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 25 dkg csirkemell
  • szardella (csirkemellszeletenként 1-1)
  • bazsalikom
  • parmezán
  • 2 db édesburgonya
  • 2 tojás (egyik a panírozáshoz)
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • bors
  • 1 tasak előfőzött rizs
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

    Elkészítés: A csirkemellet felszeleteljük olyan nagyságú szeletekre, hogy bele tudjuk göngyölni a szardellákat. Miután felszeleteltük, megszórjuk reszelt parmezánnal, majd ízlés szerint bazsalikommal, ezt követően fektetjük bele a szardellát, felgöngyöljük, majd fogpiszkáló segítségével összetűzzük, hogy panírozás közben ne essen szét.

    Bepanírozzuk a göngyölegeket, és forró olajban átsütjük. Miután átsült, hagyjuk hűlni pár percet, és egy határozott mozdulattal kihúzzuk a fogpiszkálót.

    A rösztihez lereszeljük a megtisztított édesburgonyát, hozzáadjuk a sót, a borsot, a tojást, és összedolgozzuk. A tenyerünk segítségével laposra formázzuk, és ropogósra átsütjük. Fontos, hogy az olaj kellően forró legyen, hogy ne szívja magába.

    Miközben a rizst feltettük főni, kevés olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, és a megfőtt rizst pár percig átforgatjuk a hagymával.

    A göngyölt csirkemellet a rösztivel és a hagymás rizzsel tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin