Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Göngyölt borjúhús

Hozzávalók

  • 80 dkg borjúhús (egy darabban)
  • 10 dkg mortadella
  • 50 dkg spenót
  • 2 db tojás
  • 5 dkg parmezán sajt (reszelt)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • egy ág rozmaring
  • vaj
  • bors (frissen őrölt)

Elkészítés

    1. A parmezán sajtot reszeljük le. Tisztítsuk meg jól a spenótot, és forrázzuk le. Öntsük le róla, majd nyomkodjuk ki belőle alaposan a vizet, és egy kis vajjal, egy csipet sóval és a fele parmezánnal együtt tegyük egy serpenyőbe.
    2. A tojásokból egy csipet sóval és a maradék parmezán sajttal készítsünk rántottát.
    3. A megtisztított húst vágjuk be úgy, hogy minél nagyobb szeletet kapjunk, terítsük szét, tegyük rá a felaprított mortadellát, adjuk hozzá a rántottát, és a spenótot.
    4. Óvatosan göngyöljük össze a húst, és egy konyhai spárgával jól hurkoljuk körbe, mint egy szalámit. Egy serpenyőbe tegyünk egy kis olívaolajat, óvatosan helyezzük bele a húst, a felaprított fokhagymát, és a rozmaringot, egy kevés sót, és borsot.
    5. Lassú tűzön, sűrűn megforgatva süssük meg. Hagyjuk hűlni, majd szeleteljük fel. Melegítsük át a főzőlében és melegen tálaljuk.

Megjegyzés

Különleges hozzávalói miatt vendégeinknek egy igazi ünnepi étellel rukkolhatunk elő. Isteni finom, és mutatós étel.

Kohanecz
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin