Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombócos lecsó gerslivel

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Először beáztatjuk a gerslit.

Ezután elkészítjük a kolbászhúst a gombócokhoz. A darált húshoz adjuk a fokhagymát, a köményt, a fűszerpaprikát, sót, borsot, és alaposan összedolgozzuk. Apró golyókat gyúrunk belőle, és pár kanál zsiradékon egy serpenyőben megsütjük. Félretesszük.

A serpenyőben maradt zsiradékra rádobjuk a kockákra vágott szalonnát, és lassan kisütjük a zsírját. Erre rádobjuk a szeletelt hagymát, hirtelen tűzön átforgatjuk néhányszor, majd hozzáadjuk a csíkokra szelt paprikát is. Tovább pirítjuk erős tűzön, majd hozzáadjuk az apró kockákra vágott paradicsomot is. Mikor a paradicsom kiengedi a levét, a beáztatott gerslit is hozzátesszük, és addig főzzük fedő alatt, míg a gersli teljesen megpuhul, ez kb. 20-30 percet vesz igénybe. A legvégén hozzáadjuk a fűszerpaprikát és a kisütött gombócokat.

Megjegyzés

Ezt főztük az idei székesfehérvári lecsófesztiválon, ahol némi tejföllel tálaltuk a lecsót . Sok-sok pálinka és jófajta bor csúszik hozzá bőségesen. - esztiklock

Ezek is érdekelhetnek

Friss