Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gombócos lecsó gerslivel

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 1 mokkáskanál kömény (felesben őrölt és egész)
  • fél mokkáskanál fehérbors
  • 10 dkg szalonna
  • 2 fej hagyma
  • 50 dkg paprika
  • 70 dkg paradicsom
  • 10 dkg gersli (árpagyöngy)
  • 2 evőkanál pirospaprika

Elkészítés

    Elkészítés: Először beáztatjuk a gerslit.

    Ezután elkészítjük a kolbászhúst a gombócokhoz. A darált húshoz adjuk a fokhagymát, a köményt, a fűszerpaprikát, sót, borsot, és alaposan összedolgozzuk. Apró golyókat gyúrunk belőle, és pár kanál zsiradékon egy serpenyőben megsütjük. Félretesszük.

    A serpenyőben maradt zsiradékra rádobjuk a kockákra vágott szalonnát, és lassan kisütjük a zsírját. Erre rádobjuk a szeletelt hagymát, hirtelen tűzön átforgatjuk néhányszor, majd hozzáadjuk a csíkokra szelt paprikát is. Tovább pirítjuk erős tűzön, majd hozzáadjuk az apró kockákra vágott paradicsomot is. Mikor a paradicsom kiengedi a levét, a beáztatott gerslit is hozzátesszük, és addig főzzük fedő alatt, míg a gersli teljesen megpuhul, ez kb. 20-30 percet vesz igénybe. A legvégén hozzáadjuk a fűszerpaprikát és a kisütött gombócokat.

Megjegyzés

Ezt főztük az idei székesfehérvári lecsófesztiválon, ahol némi tejföllel tálaltuk a lecsót . Sok-sok pálinka és jófajta bor csúszik hozzá bőségesen.

esztiklock
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin