A sertéslapockát megmossuk, szárazratöröljük, majd felvágjuk nagyobb szeletekre,megsózzuk, megborsozzuk. A sertéshálót hideg vízbeáztatjuk.
Egy vastag falú lábasban felforrósítunk 6 dl olajat, és megpirítjuk rajta a hússzeleteket. Azután kiszedjük ki őket, és a visszamaradt zsiradékon üvegesre sütjük a meghámozott, felaprított hagymát. Hozzákeverjük hozzá a paradicsompürét, további 1 percigpirítjuk, majd felöntjük 1,5 dl vízzel. Beletesszük a hússzeleteket, és lefedve puhárapároljuk azokat. Végül kiszedjük őket, és felvágjuk falatnyi darabokra. A párolólét tegyük félre.
Az átöblített rizst kissé megpirítjuk a megmaradt, felhevített olajon.Felöntjük fel 2,5 dl vízzel, beleforgatjuk a négyfelé vágott aszaltszilva-szemeket, és közepes lángon, lefedve puhára pároljuk az egészet.
A rizshez 2 db tojást keverünk, a húst, egy kevés párolólét és a felcsíkozott császárszalonnát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk a keveréket.
A sertéshálót megszárogatjuk, és megkenjük a megmaradt, felvert tojással. Halmozzuk rá a rizses keveréket, majd hajtogassuk fel úgy, hogy a tölteléket teljesen mindenhol befedje. Kenjük meg a maradék tojással.
Helyezzünk sütőrácsot vagy párolóbetétet egy tepsibe, tegyük rá a gömböcöt, és süssük a 170 fokos sütőben 40 percig. Ezután vegyük ki, pihentessük 10 percig, végül ferdén szeleteljük fel. A megmaradt, felforrósított párolólével meglocsolva, továbbá a finomra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.