Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Újabb ember halt bele, hogy megette a világ egyik legveszélyesebb halát

Tízen szenvedtek gömbhalmérgezést Kambodzsában, egy halász meghalt – jelentette be csütörtökön a kambodzsai egészségügyi minisztérium.

A tömeges megbetegedés azután történt, hogy Koh Kong tengerparti tartományban egy 36 éves halász kifogott egy hatkilós gömbhalat, amelyet többekkel együtt elfogyasztott. A halász hétfőn meghalt, és a többiek is kórházba kerültek.

Az egészségügyi minisztérium szerint tíz gömbhalféle él a kambodzsai vizekben, közülük háromnak a szervezete tartalmaz halálos idegmérget.

A gömbhalmérgezés tünetei (zsibbadás, száj körüli bizsergő érzés, hányinger, hányás) akár már 20 perccel a fogyasztás után jelentkezhetnek, súlyosabb esetben bénulás, eszméletvesztés, fulladás, sőt halál következhet be.

Január közepén Gamagori japán városban a katasztrófahelyzetekre szánt utcai hangszórókból figyelmeztették a lakosságot a mérgezés veszélyére, miután néhány adag nem kellően méregtelenített gömbhalétel (fugu) került forgalomba egy szupermarketben.

VAJHAL OKOZHATTA A MAGYAR TURISTA HALÁLÁT THAIFÖLDÖN >>> 
ÍME A VILÁG 10 LEGDRÁGÁBB ÉTELE >>> 
BAJBAN VAN A COOP! HÉTFŐNKÉNT ZÁRVA MARAD A BOLTOK EGY RÉSZE >>> 
ÓRIÁSI BÉREMELÉS! BRUTTÓ 720 EZRET IS LEHET KERESNI A LIDLBEN >>> 
TÖBB MILLIÁRDOS VESZTESÉG - 12 OLASZ ÉTTERMÉT KÉNYTELEN BEZÁRNI IDÉN JAMIE OLIVER >>> 
  • Kinyomtatom
  • Elmentem
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

tropusi_foka
"jelentette be csütörtökön a kambodzsai egészségügyi minisztérium." Melyik csütörtökön? Jó lenne a cikkeket megjelenési dátummal ellátni! "A vizsgákat általában az pályázók 35%-a tudja letenni, hiszen az elméleti és gyakorlati tudás mellett, komoly pszichikai felkészültséggel is kell rendelkezzen a vizsgázó." Helyesen: A vizsgákat általában a pályázók 35%-a tudja letenni, hiszen az elméleti és gyakorlati tudás mellett komoly pszichikai felkészültséggel is kell rendelkeznie a vizsgázónak.

Magazin