Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gombával töltött tönkölylisztes palacsinta

Hozzávalók

  • 25 dkg fehér tönkölyliszt
  • 10 dkg teljes őrlésű tönkölyliszt
  • 5 dkg rozsliszt
  • 1 tk só
  • 2 db tojás
  • 1 dl olaj
  • 4 dl tej
  • 3-4 dl szódavíz
  • A töltelékhez:
  • 3 szál újhagyma
  • 50 dkg gomba
  • 3 dkg vaj
  • 1 ek olívaolaj
  • bors
  • 2 dl tejszín
  • 2 ág friss oregánó
  • 6-8 levél bazsalikom
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor metélőhagyma

Elkészítés

    1. A palacsinta tésztájához a liszteket egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a tojást és az olajat. Először egy kevés tejjel összekeverjük, amíg galuskatészta állagúvá válik, majd apránként adogolva a tejet és a szódavizet, palacsintatésztává keverjük. Ezután 30 percig pihentetjük.
    2. A töltelékhez a hagymát és a gombát megtisztítjuk, felszeleteljük, vaj és egy kevés olívaolaj keverékén, nagyobb lángon megpirítjuk, és ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk. Amikor megpirult a gomba, felöntjük a tejszínnel és összeforraljuk. Az utolsó percekben hozzáadjuk a felaprított zöld fűszernövényeket, és jól elkeverjük.
    3. A palacsintákat olajjal kikent palacsintasütőben  kisütjük a szokásos módon. Megtöltjük a fűszeres gombaraguval, feltekerjük, majd a tetejére aprított metélőhagymát szórunk. 

Megjegyzés

A tönkölylisztnek köszönhetően egészségesebb, mint a hagyományos, fehér lisztből készült változat, mivel fehérje-, vitamin- és ásványianyag-tartalma kiemelkedő. Gyorsan elkészíthető és nagyon tápláló, finom étel. Míg a bekevert palacsintatészta pihen, addig a belevaló gombaragu is elkészül. Érdemes a gombát vékonyabb szeletekre vágni és megpirítani a zsiradékon, mert így sokkal intenzívebb íze lesz a raguban. Megszórhatjuk reszelt parmezánnal is, ezzel erősítve az olaszos ízvilágot.

veruss74
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin