Elkészítés: A tököt 1,5-2 cm-es karikákra vágjuk, vékonyan meghámozzuk, kibelezzük. Kikent, morzsával megszórt nagy tepsibe szorosan egymás mellé rakjuk.
A szalonnát apró kockára vágjuk, zsírjára sütjük, rátesszük a szeletelt gombát, aprított vöröshagymát, és puhára pároljuk. Belekeverjük a petrezselymet, a tojásokat, a búzadarát, jól összekeverjük, és ezzel a masszával megtöltjük a tökkarikákat.
2 deci vízben felfőzünk 1 húsleveskockát, és ha már nem forró, simára keverjük a liszttel és tejföllel. Ezzel meglocsoljuk a tökkarikákat.
A tepsit lefedjük, és előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt puhára pároljuk. Levesszük a fedőt és pirosra sütjük.
A tetejét tálaláskor díszíthetjük kisült szalonnaszeletekkel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre