Előkészítés:
A paradicsomokat megmossuk, tetejüket levágjuk, kikaparjuk a magjukat, belsejét enyhén besózzuk, borsozzuk. A gombát megtisztítjuk, megmossuk, vékonyra szeleteljük. A hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk.
Elkészítés:
1. Felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk rajta a hagymát, majd rátesszük a gombát és megpirítjuk. A bazsalikommal, sóval borssal ízesítjük, majd összepirítjuk.
2. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A kikapart paradicsomokat megtöltjüka pirított gombával. A tetejét megszórjuk a sajttal, mellé helyezzük a kalapokat, és a sütőben kb. 15 perc alatt átsütjük.
A tölött paradicsomot pirított bagettszeletekre ültetve vagy, ha több időnk van, rizottóval kínálhatjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre