Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gombával töltött pisztráng

default user icon

Hozzávalók

  • 1 db pisztráng
  • citrom
  • vaj
  • A töltelékhez:
  • 1 db kisebb hagyma
  • 8 dkg füstölt szalonna
  • 12 dkg csiperke vagy más gomba
  • őrölt fekete bors
  • köménymag
  • petrezselyemzöld
  • friss kakukkfű
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • kapor

Elkészítés

    1. A töltelékhez a hagymát és a szalonnát felkockázzuk, a gombát felszeleteljük. A szalonna kiolvasztott zsírján a hagymát üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a gombát, sóval, borssal, köménymaggal ízesítjük, és kb. 10 percig pároljuk. Ezután megszórjuk egy kevés aprított petrezselyemzölddel és kakukkfűvel, valamint a zsemlemorzsával. Néhány percig pirítjuk, majd kissé hűlni hagyjuk.
    2. A pisztrángot megmossuk, megszárítjuk, belülről megsózzuk, és megtöltjük a gombás keverékkel. Tepsibe vagy sütőtálba fektetjük, citromlével megcsepegtetjük, és melléhalmozzuk a fennmaradt tölteléket. A pisztrángra vajdarabokat teszünk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb.10 percig sütjük. Ezután a hőfokot növeljük, és a halat további kb. 5 perc alatt készre sütjük. Kaporral díszítve, főtt vagy sült burgonyával tálaljuk.

Megjegyzés

A galuskák, metéltek és egyéb főtt tésztafélék mellett az édes vagy sós töltelékkel készített gombóc is népszerű étel.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin