Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombával töltött palacsinta sajtmártással

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg vegyes gomba felszeletelve
  • 1 közepes fej hagyma kockára vágva
  • 2 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 1 dl tejszín
  • 2 dl alaplé
  • bors
  • kakukkfű
  • petrezselyem
  • 10-12 db sós palacsinta
  • A sajtmártáshoz:
  • vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 3 dl tej
  • 20 dkg reszelt sajt
  • bors
  • szerecsendió

Elkészítés

Elkészítés: Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a gombát. Erős lángon lepirítjuk, majd fűszerezzük. Alaplével felöntjük, és puhára pároljuk. Amikor már majdnem jó a gomba, belekeverjük a tejszínt is.

Elkészítjük a sajtmártást: vajon lisztet pirítunk, majd fokozatosan beleöntjük a tejet. Belekeverjük a sajtot is, ami bármilyen általunk kedvelt fajta lehet. Borsozzuk, és kevés szerecsendióval is fűszerezzük.

A kész palacsintákat gombatöltelékkel megtöltjük, és kivajazott tepsibe tesszük. Tejerére kanalazunk a sajtmártásból, megszórjuk még reszelt sajttal, és forró sütőben átsütjük, hogy a sajt aranybarna legyen.

Sajtmártással kínáljuk. Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzés

Szerintem többféle gombával az igazi. Tudom, van élet a csiperkén túl is, de most csak egy kis laskagombát sikerült beszerezni. - Mivanitthon

Ezek is érdekelhetnek

Friss