Keress receptre vagy hozzávalóra

Gombával töltött padlizsán

default user icon
2 4.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 padlizsán
  • 30 dkg gomba
  • 1 fej hagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 dl tejszín
  • 1-2 kanál kapribogyó (elhagyható, vagy olívabogyóval helyettesíthető)
  • bors
  • 15 dkg reszelt sajt
  • olaj

Elkészítés

    1.

    A padlizsánokat félbevágjuk, a belsejüket kikaparjuk. A padlizsáncsónakokat bekenjük olívaolajjal, majd 200 fokos sütőbe tesszük 10 percre.

    2.

    Ezalatt kevés olajon megfonnyasztjuk a felaprított a hagymát és gombát. Beletesszük a felkockázott padlizsánt és a kapribogyót, és pár percig kevergetjük.

    3.

    Megszórjuk a liszttel, majd hozzáadjuk a tejszínt, és lassú tűzön pár percig sütjük. A masszát az elősütött padlizsánokba kanalazzuk, majd meghintjük bőven reszelt sajttal. Végül 200 fokos sütőben 15 percre alatt készre sütjük. 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

constanzia 7 évvel ezelőtt
Köszönöm a receptet, jó ötlet, nagyon finom lett! :):)
n_kriszti 10 évvel ezelőtt
Köszi a receptet, finom lett. Magamtól miért nem jutnak ilyenek eszembe.....??!

Hasonló Receptek

Magazin