Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombával töltött csirkemellfilé

90 perc
mester
költséges
4 adag

Elkészítés

  1.  A gombát megmossuk, lecsepegtetjük és feldaraboljuk. A vöröshagymát apróravágjuk, és egy kevés olajon megdinszteljük. Rányomjuka fokhagymát, és megszórjuk a kakukkfűvel. Hozzáadjuka gombát, sózzuk, borsozzuk meg, és 6-8 perc alatt készre pároljuk. Hozzáadjuka liszttel kikevert tejszínt, 1-2 percig forraljuk, majd félretesszük hűlni.
  2. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A csirkemell felét vízszintesen kettévágjuk, majd az így kapott darabokat szintén, de ne vágjuk át teljesen, csak nyissuk szét őket! Kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd egymás mellé fektetünk 3 szelet bacont, rátesszük az egyik csirkemellet, és a hosszanti oldala mentén rákanalazunk a gombából. Feltekerjük, baconbe bugyoláljuk, és megtűzzük fogpiszkálókkal. Ugyanígy készítjük el a többi húst is.
  3. Egy hőálló tálat vékonyan kikenünk olajjal. Egymás mellé rakjuk a hússzeleteket, és lefedjük alufóliával.50 percig sütjük, majd ellenőrizzük, hogy megpuhultak-e. Ha igen, eltávolítjuk az alufóliát, megöntözzük a húsokat a kisült pecsenyelével, és fólia nélkül pirosra sütjük a csirkemelleket. Burgonyapürével tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss