A paprikát kicsumázzuk és leforrázzuk. A tisztára dörzsölt gombát és a megtisztított hagymát apróra vágjuk, majd a felhevített zsiradékon együtt megpároljuk.
A rizst vízben félig puhára főzzük, leszűrjük, és egy tálban összeforgatjuk a párolt gombával, valamint a tojással. Sóval, törött borssal ízesítjük. Az előkészített paprikákat megtöltjük a gombás rizzsel, és lábosban egymás mellé tesszük őket.
A mártáshoz a paradicsompürét kissé felhígítjuk a rizs főzővizével vagy vízzel, majd ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, megcukrozzuk és a paprikákra öntjük. Lassú tűzön, fedő alatt addig főzzük, amíg a paprikák meg nem puhulnak. Aprított petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk. Sós vízben főtt (petrezselymes) burgonya illik hozzá.