Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombával és kacsahússal töltött tésztacsigák cukkinilepénnyel

60 perc
mester
megfizethető
2 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 2 főre:
  • 1 zöldhagyma
  • 1 bögre szegfűgomba
  • 1/4 kacsacomb
  • 6-7 db körtés pöffeteg gomba
  • 2-3 nagyobb csiperke gomba
  • 2 dl tejszín
  • sajt
  • bors
  • olívaolaj
  • vaj
  • óriás csigatészta
  • A cukkinilepenyhez:
  • 1 cukkini
  • 4 evőkanál morzsa
  • 1 tojás
  • bors
  • zöld pesto

Elkészítés

Elkészítés: Az óriás csigatésztát sós vízben megfőzzük.

A gombákat előkészítjük, felszeleteljük. A zöldhagymát felszeleteljük, és kevés olaj és vaj keverékén dinsztelni kezdjük egy serpenyőben. A kacsacomb bőrét lehúzzuk, kifilézzük, apróbb szeletekre vágjuk, és hozzáadjuk a hagymához. Az egészet megsózzuk, borsozzuk. Ezután beletesszük a gombákat, és tovább sütjük még 15 percig. Amikor elkészült, beleöntjük a tejszínt, majd a reszelt sajttal besűrítjük. Kévés petrezselyemmel megszórjuk. Kicsit hagyjuk hűlni, majd megtöltjük a csigákat.

A cukkinit jól megmossuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük. Sózzuk, majd pihentetjük 10 percig. Levét kinyomkodjuk, belekeverünk 1 tojást és a zsemlemorzsát. Megformázzuk, és serpenyőben kevés olajon megsütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss