Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombával és hússal töltött burgonya

MME MME
4.2/5
60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: Meghámozzuk és megmossuk a burgonyát. Burgonyavájóval kivájjuk a belsejét (a kivájt forgácsot is megőrizzük!) vigyázva, hogy falai vékonyak maradjanak, de be ne szakadjanak. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, kis kockákra aprítjuk. A húst megmossuk, és a gombához hasonlóan felaprítjuk. A petrezselymet leöblítjük, összevágjuk.
Elkészítés: Serpenyőben felforrósítunk 1 evőkanál olívaolajat. Üvegesre pároljuk benne a hagyma felét. Hozzáadjuk a gombát, és addig sütjük, amíg a gomba leve elpárolog. Ekkor hozzáadjuk a sonkát, a húst és a petrezselymet. Ízlés szerint fűszerezzük sóval és borssal, és öt percig a pirítjuk. Serpenyőben bőséges olajat forrósítunk. A burgonyákat az elkészült töltelékkel megtöltjük, és az olajban minden oldalról megpirítjuk. Utána egy nagyobb edénybe (lábasba) helyezzük őket. A kivájt burgonyaforgácsot szintén enyhén átsütjük az olajban, és töltött burgonyák közé, az edény aljába szórjuk. A visszamaradt olajból megtartunk 2 evőkanálnyit, a többit félretesszük. Az olajban megpároljuk a maradék hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát és petrezselymet. Felöntjük a borral, és amikor forrni kezd, hozzáöntjük a húslevest. Felforraljuk, és a burgonyákra öntjük. A burgonyákat lassú tűzön puhára főzzük. Melegen tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss