Elkészítés: A tésztának valókat összegyúrjuk, majd eldugjuk a hűtőben, hadd higgyék azt, hogy sima ragut készítünk.
A hagymát finomra vágjuk, a sonkát felcsíkozzuk, a gombát nagyobb darabokra vagdossuk. Elővarázsoljuk kedvenc teflonserpenyőnket, benne a vajat barnára sütjük, 2 percig pirítjuk rajta a gombát, majd kivesszük, félretesszük. A gomba után maradt zsiradékban aranysárgára sütjük a hagymát, és összekeverjük 1 evőkanál liszttel. Felöntjük a borral, a levessel és a tejföllel, és jól összekeverjük. Felforraljuk, majd levesszük a tűzről, fűszerezzük, és a tojássárgájával összekeverjük.
Rejtekhelyéről kivesszük a tésztát, átgyúrjuk, kinyújtjuk, és magasfalú tortaformába tesszük, a széleit körbe-körbe felhúzkodjuk. Megszurkáljuk az alját, szépen, egyenletesen elterítjük rajta a sonkát, a mártást a gombával összekeverjük, és ezt a masszát ügyesen rásimítjuk a sonkás tésztára.
220 fokos sütőbe toljuk, pörköljük 15 percig, hintsük meg a reszelt sajttal, majd kb. 10 perc alatt süssük készre.
Tálaláskor hintsük meg friss metélőhagymával, és kínáljunk mellé egy keményebb rajnai rizlinget.