Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gombaszószban sült kelbimbós tészta

default user icon
4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg masnitészta
  • 2 kis fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg gomba
  • 50 dkg kelbimbó
  • 1 tyúkhúsleves-kocka
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 25 dkg sajtkrém
  • 10 dkg reszelt sajt
  • majoranna
  • bazsalikom
  • bors
  • olaj

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztát kifőzzük.

    A kelbimbót megpucoljuk, szükség szerint félbe vagy negyedbe vágjuk. Annyi vízben, ami ellepi, kb. 5 percig főzzük 1 leveskockával, csak éppen annyira, hogy elkezdjen puhulni, de ne főjön szét. Leszűrjük, de a léből kicsit félreteszünk.

    A hagymákat megpucoljuk, apróra vágjuk, olajon megpirítjuk (én házi libazsírt használtam), beleöntjük a gombát (én üveges gombát használok, amiben sok féle, ízletes gomba van), fűszerezzük sóval, borssal, majorannával, bazsalikommal, kicsit pirítjuk. Hozzáöntjük a kb. 1 dl húslevet (a kelbimbó főzőlevéből) és az 1 dl bort, így pároljuk még a gombát kb. 10 percig, amíg a bor is veszít a savasságából.

    Turmixgépbe öntjük a gombás alapot, a tejfölt és a sajtkrémet, és összeturmixoljuk.

    Egy jénaiban összekeverjük a tésztát a szósszal és a kelbimbóval, rászórjuk a reszelt sajtot, majd 180 fokos előmelegített sütőbe dugjuk, és 20-25 percig sütjük, amíg szép pirosra sül a teteje.

Megjegyzés

Igazából szerintem parmezán illene a tetejére, de az sajnos nem volt itthon.

Remélem ízleni fog, nálunk mind elfogyott.

Bejus1
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin