Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gombás–sonkás pizza

default user icon
4.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 35 dkg liszt
  • 1,5 dkg élesztő
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 dl víz
  • 1 kávéskanál só
  • 15 dkg krémsajt
  • 3 evőkanál tej
  • 20 dkg gomba
  • 4 szelet sonka
  • 2 szép paradicsom
  • 1 marék olívabogyó
  • olaj
  • bors
  • bazsalikom

Elkészítés

    Elkészítés: 2 dl langyos vízben keverjük el az élesztőt. Adjuk hozzá a lisztet, a sót és az olajat, majd kézzel gyúrjuk össze. Formázzunk a tésztából cipót, pihentessük legalább 1 órán át letakarva.

    Közben a lágy sajtot 3 evőkanál tej jel keverjük krémesre. A gombát szeleteljük fel, a sonkát vágjuk csíkokra. A tepsit vagy a pizzaformát olajozzuk ki.

    A tésztát lisztes kézzel nyújtsuk ki, majd helyezzük a formába, a szélén körben peremet hagyva. Kenjük rá a sajtkrémet, majd a tetej ére szórjuk a sonkát, a gombát, a felkarikázott paradicsomot és az olajbogyót egészben vagy felvágva.

    Előmelegített sütőben 30 percig süssük. Frissen tálalva a legfinomabb, megszórva friss, felaprított bazsalikommal.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin