Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gombás zúzapörkölt

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg libazúza (lehet csirke- vagy pulykazúza is)
  • 5 dkg (liba) zsír vagy olaj
  • 25 dkg gomba (üveges volt)
  • 2 közepes vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 2 evőkanál (házi) lecsóalap, vagy szezon szerint 1-1 zöldpaprika és paradicsom
  • piros arany (csemege vagy csípős)
  • kevés ételízesítő
  • morzsolt majoránna
  • őrölt kömény
  • kakukkfű
  • őrölt bors

Elkészítés

    Elkészítés: A zúzáról a felesleges maradványokat eltávolítjuk, megmossuk, kis darabokra, a vöröshagymát és fokhagymát finomra aprítjuk.

    Zsiradékban a hagymát üvegesre dinszteljük a fokhagymával, a zúzát átpirítjuk, ízlés szerint fűszerezzük, a lecsóalappal saját levében elkezdjük párolni. Ha szükséges, az elfőtt folyadékot apránként pótoljuk mindig kevés vízzel (egy löttyintésnyi bor vagy sör is jó), így főzzük puhulásig.

    Hozzáadjuk a gombát, szükség szerint utána fűszerezzük, együtt pároljuk néhány percig, majd rövid pihentetés után tálaljuk (friss gomba levét főzzük el, süssük zsírjára).

    Ez esetben párolt tarhonyával és házi savanyúsággal tálaltam, de jól illik hozzá a galuska, főtt tészta, rizs, burgonya… stb. ízlés szerint.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin