Gombás zöldséges tésztasaláta

Hozzávalók

  • 25 dkg kagylótészta
  • 2 szál újhagyma zöldjével
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 db csiperke gomba
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 0,5 db kígyóuborka
  • 1 db paradicsom
  • 2 ek salátaöntet (ízlés szerint)
  • csiliszósz
  • 12 db chilivel töltött olívabogyó
  • 4 db dió
  • 3 dkg parmezan sajt
  • olívaolaj
  • őrölt fekete bors
  • oregánó

Elkészítés

    1. A tésztát feltesszük főni.
    2. Egy serpenyőben, olajon, megdinszteljük az aprított fokhagymát, az újhagyma fehér részét és a szeletelt gombát.
    3. Felvágjuk a többi zöldséget is, a sajtot lereszeljük.
    4. A kifőtt tésztát leszűrjük, és beleöntjük a serpenyőbe, összeforgatjuk.
    5. Tányérra szedünk egy adagot, megszórjuk borssal, oregánóval, őrölt fekete borssal, meglocsolom csiliszósszal és salátaszósszal. Rászórjuk az újhagyma zöldjét, a hegyes zöldpaprikát, a kígyóuborkát, a paradicsomot. Teszünk rá olívabogyót, diót, és végül szórunk rá parmezánt.

Megjegyzés

Egy finom, olasz tészta, mely nem csak melegen jó, de fogyasztható hidegen is, salátaként.

Sinka Endre
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Magazin