Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gombás-zöldséges rizses hús

Hozzávalók

  • 50-60 dkg sertéskaraj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 dl rizs (másfél bögre)
  • bors
  • petrezselyem
  • ételízesítő
  • 15 dkg csemegekukorica
  • 15 dkg zöldborsó
  • 20 dkg gomba
  • 15 dkg sárgarépa (apróra vágva)
  • 2 ek olaj

Elkészítés

    1. A karajt alaposan megmossuk, megszárítjuk, majd apró kockákra vágjuk. A hagymát felaprítjuk, kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a húst, megsózzuk, megborsozzuk, és 2-3 percig a hagymával együtt rotyogtatjuk. 
    2. Ezután levesszük a tűzről, megszórjuk egy kevés ételízesítővel és petrezselyemmel, majd felönjük annyi vízzel, hogy a húst ellepje. Kb. 25 percig főzzük, majd hozzáadjuk a gombát, zöldborsót, sárgarépát és a csemege kukoricát.
    3. Amikor már majdnem kész a zöldség és a hús, hozzáadjuk a rizst, és felöntjük vízzel (kb. kétszer annyival, mint a rizs mennyisége). Fedő alatt kb. 10 percig főzzük, majd a tűzről levéve hagyjuk, hogy a rizs megpuhuljon. 
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin