Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gombás-zöldséges pizza

Hozzávalók

  • 1 db póréhagyma
  • 30 dkg brokkoli
  • 1-2 db sárgarépa
  • 1 üveg csiperkegomba (mini egész)
  • 2 ek olívaolaj
  • só (ízlés szerint)
  • 1 kk ételízesítő
  • fehér bors (őrölt, ízlés szerint)
  • 3 ek tejföl (2,8%-os)
  • 1 csomag friss pizzatészta
  • 15 dkg füstölt sajt

Elkészítés

    1. A póréhagymát vékonyan felszeleteljük. A brokkolit rózsáira szedjük. A sárgarépát megpucoljuk, majd vékonyan felszeleteljük. A gombát egy szűrűbe öntjük, és alaposan lecsepegtetjük.
    2. Az olajat felhevítjük, hozzáadjuk a vékonyan felszeletelt pórét, majd addig pároljuk, míg alaposan összeesik, és egy kis színt kap. Közben sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az ételízesítővel, majd amikor elkészült, levesszük a tűzről, és kihűtjük.
    3. A brokkolit és a sárgarépát enyhén sós vízben roppanósra főzzük, majd szűrjük, lecsepegtetjük, és kihűtjük. A kihűlt póréhoz hozzáadjuk a tejföl t, majd botmixerrel pépesítjük. (közben kóstoljuk, és ha szükséges ízesítsünk utána.)
    4. A pizzatésztát a papírral együtt kitekerjük, megkenjük a póréhagymás péppel, majd ráhelyezzük az előfőzött brokkolit, sárgarépát, és a gombát. Előmelegített sütőbe tesszük, majd kb. 20 percig sütjük. Ekkor kivesszük a sütőből, megszórjuk a reszelt füstölt sajttal, majd visszatesszük pár percre a sütőbe, hogy a sajt ráolvadjon.

    9 MENNYEI HÁZI PIZZA, HA NEM AKARSZ A FUTÁRRA VÁRNI>>> 

    VILLÁMGYORS PIZZATÉSZTA (BÖGRÉS RECEPT)>>> 

    GOMBÁS-PÓRÉHAGYMÁS RIZOTTÓ>>> 

     

Megjegyzés

Tálalás előtt hagyjuk hűlni, majd szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin