Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gombás-zöldborsós spagetti fehérboros csirkemellel

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4 csirkemellfilé
  • 1 evőkanál olasz fűszerkeverék
  • 1 fej hagyma
  • 1 konzerv gomba
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 dl fehérbor
  • 50 dkg spagetti
  • 5 evőkanál vaj
  • 1 konzerv hámozott paradicsom
  • 10 dkg borsó (mélyhűtött vagy konzerv)
  • 4 teáskanál liszt
  • 3,5 dl tej
  • 1 csipet szerecsendió
  • 24 fekete olívabogyó

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztafőzéshez vizet forralunk.

    A csirkét megmossuk, bedörzsöljük a fűszerkeverékkel. A hagymát apróra vágjuk, a gombát leszűrjük és felszeleteljük.

    Felforrósítjuk az olajat, beletesszük a csirkét, hirtelen mindkét oldalát megpirítjuk. Aláöntjük a bort, és megsütjük. A csirkét kivesszük, melegen tartjuk.

    A tésztát kifőzzük, leszűrjük, összekeverjük 1 evőkanál vajjal.

    Abban a serpenyőben, amelyikben a csirke sült, megpároljuk a hagymát. Ráöntjük a paradicsom ot, a gombát és a borsót. Addig rotyogtatjuk, amíg a lé elfő.

    Felforrósítjuk a maradék vajat, rászórjuk a lisztet, és hozzáöntjük a tejet. 3 percig lassú tűzön főzzük. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, és a meleg tésztára öntjük. A tésztát összeforgatjuk a gombás-borsós raguval, az olívabogyókkal, tányérokra szedjük, és 1-1 csirkemellet teszünk rá.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin