Gombás-zöldborsós quiche

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 20 dkg csiperkegomba
  • 15 dkg rókagomba
  • 20 dkg laskagomba
  • 1 csokor zöldhagyma
  • majoránna ízlés szerint
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 1 csomag készen kapható (270 g) leveles tészta
  • 2 dl tej
  • 3 tojás
  • 20 dkg zöldborsó
  • 10 dkg reszelt sajt
  • liszt a nyújtáshoz

Elkészítés

    Elkészítés: A gombákat megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk. A zöldhagymát megtisztítjuk, megmossuk, felkarikázzuk. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk.

    A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk. Kibélelünk sütőpapírral egy 26 cm átmérőjű peremes tűzálló tálat, és belefektetjük a tésztát, villával több helyen megszurkáljuk. A sütőt 200 C-fokra előmelegítjük.

    A tejet a tojással elkeverjük, sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a majoránnát. A gombát, a hagymát, a borsót a tésztára szórjuk, ráöntjük a tojásos tejet, megszórjuk a sajttal, a szalonnával, és a sütőben 35-40 percig sütjük. Szeletelve tálaljuk.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin